Young Speakers Upgraded


Asociația Better Youth organizează Gratuit ateliere de Oratorie pentru tinerii cu domiciliul în sectorul 5, în cadrul proiectului Young Speakers Upgraded, proiect finanțat nerambursabil din bugetul local al Sectorului 5 al Municipiului București prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache”.

Ce este oratoria?

Arta oratorică este arta de a vorbi, dar nu oricum, de oricine și oriunde, ci de un orator în fața unui public cu respectarea unor exigențe și cu un anume scop. Ca orice alt domeniu, oratoria nu poate fi practicată cu success decât de persoanele cu abilități în această artă a cuvântului rostit. Mijlocul prin care se realizează această artă este discursul, înțeles ca o organizare a ideilor prin intermediul cuvintelor și al legăturilor dintre acestea. Cu alte cuvinte, oratoria este arta de a vorbi în public frumos, emoționant, convingător, cu pasiune și creativitate.

Prin realizarea atelierelor de oratorie, asociația dorește să ajute tinerii să se exprime clar și concis cu ajutorul dicției, să își ordoneze ideile, să își stăpânească emoțiile și să ăși adapteze discursul în funcție de publicul țintă.

Atelierele vizează acumularea de abilități de dicție (tipuri și exerciții de respirație, asimilarea sunetelor, evitarea dezacordurilor, prevenirea defectelor de vorbire) și tehnici de prezentare (tehnica vorbirii, gestionarea și controlul emoțiilor, gestionarea situațiilor de criză dintr-un discurs).

Învață să construiești un discurs clar, memorabil și credibil despre un subiect pe care îl cunoști cu desăvârșire!

Cursurile se vor desfășura online/offline și vor fi doar pentru tinerii cu vârsta între 14 și 35 de ani cu domiciliul în Sectorul 5 al Municipiului București, în perioada 12 septembrie – 11 noiembrie 2022.


După finalizarea fiecărie grupe a atelierelor de oratorie, participanții vor prezenta un subiect în fața publicului. Scopul acestei activități este de a crește gradul de asimilare a noilor abilități învățate în urma atelierelor de oratorie. Aceștia vor asimila mult mai bine toate noțiunile prezentate, deoarece va fi primul moment în care vor pune în practică elementele învățate la cursuri. Va fi un exercițiu util pentru ei, deoarece astfel le vom crea deja minimum o experiență practică în fața unui public.

Asociația va pregăti 175 de tineri într-un program atractiv adaptat la nevoile tinerilor. Scopul proiectului este dobândirea anilităților oratorice ale tinerilor prin educație non-formală.

Public țintă: 

– Tineri cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani

– Domiciliul din buletin în București, Sector 5 

Conditii de participare:

Ca dovadă a dimiciliului în Sectorul 5 al Municipiului București, participanții trebuie să pună la dispoziția asociației copie CI care să confirme că adresa din buletin este în Sectorul 5.

Înscrierea se va face atât online cât și offline, având în vedere că proiectul se adresează tinerilor de toate categoriile sociale.

Selecția se va face în ordinea înscrierii la program. Prioritate la înscriere vor avea participanții cu vârsta mai mică, în conformitate cu principiul intervenției timpurii (m) din ”Strategiei Nationale în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020”. Acest proiect se adresează doar tinerilor.

VOR FI CONTACTATI TELEFONIC DOAR TINERII SELECTATI LA CURS!!!!

Costuri: GRATUIT!!!

Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNVc9n8K7H09HuOsK76TYLbWeDhg1ROCUZWh7KvaQbz0zB0A/viewform?usp=sf_link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *