Școala non-formală de antreprenoriat

Prin misiunea Asociației Better Youth, de a iniția și promova oportunitățile în rândul studenților, aceasta dorește să îi sprijine pentru a-și dezvolta competențele și abilitățile antreprenoriale. Scopul acestui proiect a fost de a crește perfomanța în rândul noilor afaceri inițiate de tinerii antreprenori. 

Contextul actual, respective posibilitatea accesării fondurilor nerambursabile va duce la creșterea numărului de afaceri deschise, implicit a numărului de angajați. Pentru a crește șansele de supraviețuire a noilor afaceri în rândul tinerilor, aceștia au nevoie de competențe reale de antreprenoriat, în special în legătură cu resursele umane și financiare, vitale într-o companie nouă. Astfel, viitoriilor antreprenori li se vor asigura setul de competențe necesare în antreprenoriat, dar cu abilități de vânzări, pentru a crește rata succesului antreprenorial, mai ales în primii ani, când cele mai multe firme întâmpină dificultăți. Prin aceste două mecanisme s-a asigurat furnizarea de competențe necesare unei dezvoltări economice sustenabile creând un impact economic și social având ca beneficii scăderea ratei șomajului și creșterea economică la nivel national.

Proiectul s-a desfășurat în perioada 08 septembrie – 09 noiembrie 2018, trecând prin mai multe etape: de promovare a proiectului, pe canalele de care dispune asociația, de instruire a celor 60 de studenți în domeniul antreprenoriatului prin cursuri autorizate ANC și în plus, pentru a fi cât mai sigur de reușita antreprenorială, 28 dintre cei 60 de studenți vor acumula și cunoștiințe legate de vânzări, cu ajutorul cursurilor autorizate ANC din domeniul vânzărilor.

Scop: Dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rândul studenților.

Obiective:

  • Promovarea programului de formare acreditată „Competențe antreprenoriale” în rândul studenților prin intermediul canalelor de comunicare de care dispune Asociația Better Youth pentru selectarea a 60 de studenți care să participe la program.
  • Studenții selectați au participat la programul de formare autorizat ANC în domeniul antreprenoriatului, acest program având puternice aplicații practice, astfel participanții au învățat prin metoda « learning by doing ».
  • Selectarea dintre absolvenții programului de formare „Competențe antreprenoriale” a 28 de studenți și pregătirea acestora în domeniul Vânzărilor, fiind o competență ce le lipsește multor antreprenori și fiind cauza principală a eșecului. De asemenea, la acest program s-a pus accent pe activitatea practică.

Parteneri / Colaboratori / Instituții publice: Biblioteca Metropolitană București

Proiect finanțat: Ministerul Tineretului și Sportului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *