Școala de Resurse Umane 2021

Asociația Better Youth organizează cursuri autorizate ANC de Inspector Resurse Umane și Formator, GRATUITE si ONLINE în cadrul proiectului „Școala de Resurse Umane 2021”, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Cursurile se vor desfășura online și vor fi doar pentru tinerii din București, județul Ilfov, județul Dâmbovița și județul Prahova, în perioada 18 octombrie -24 noiembrie 2021, în intervalul orar 17:00-20:30 (Manager Proiect), respectiv 10:00-13:00 (Formator).

!!Participanții trebuie mai întâi să urmeze cursul de Inspector Resurse Umane (56 de tineri), apoi doar 28 dintre aceștia vor putea să ia parte la cursul de Formator și nu pot opta doar pentru unul dintre ele!!

Examenele se vor sustine in sala de curs conform programului regasit mai jos:

Curs Inspector Resurse Umane:

  • Grupa 1: 18-22 octombrie 2021, perioada de înscriere 07-15 octombrie (selecția se va realiza în data de 16 octombrie 2021) – Examen: 22 octombrie 2021, locația: București, la sediul Fundației pentru Tineret a Municipiului București;
  • Grupa 2: 25-29 octombrie 2021, perioada de înscriere 07-22 octombrie (selecția se va realiza în data de 23 octombrie 2021) – Examen: 29 octombrie, locația: Casei de Cultura a Studenților Ploiești;

Curs de Formator:
În perioada 30 octombrie – 21 noiembrie 2021, intervalul orar 10:00-13:00, cursanții se vor întâlni online cu trainerul în prima zi de vineri (05.11), apoi în fiecare sâmbătă și duminică din această perioadă.

Examen: 24 noiembrie 2021, locația: București, la sediul Fundației pentru Tineret a Municipiului București;

Scopul proiectului este de a facilita accesul tinerilor din mediul rural la programe de educație non – formală.

Tematica cursurilor de Inspector Resurse Umane:
• Partea teoretică: drepturi și obligații ale salariaților, operarea în programul REVISAL, GDPR, Regulamentul Intern, Organizarea recrutării personalului, Contractul individual de muncă etc.
• Partea practică: realizarea anunțurilor de recrutare și a contractelor, notarea în prelucrarea datelor angajaților, realizarea unui interviu, studii de caz pe diferite spețe din Codul Muncii, operarea în REVISAL.

Tematica cursurilor de Formator:

• Partea teoretică: introducere în Andragogie, Marketingul formării, Proiectarea programelor de formare, Organizarea programelor de formare, Evaluarea, revizuirea și asigurarea calității programelor de formare.
• Partea practică: șabloane de lucru cu exerciții care au ca scop exersarea noțiunilor discutate, se vor folosi diverse instrumente digitale.

Public țintă:
• tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani
• Domiciliul/reședința sau studenți care pot prezenta documente doveditoare că își desfășoară activitatea în județele Ilfov, București, Prahova și Dâmbovița (trebuie să ai domiciliul (adresa din buletin) în acest județ sau să îți desfășori activitatea în acest județ – lucrezi sau ești înscris la o formă de învățământ);

Condiții de participare:
• Studii medii finalizate (diploma de bacalaureat) pentru cursul de Inspector Resurse Umane;
• Dacă dorești să participi la cursul de Formator trebuie sa ai diploma de licență;
• Disponibilitatea de participare pe întreaga durată a cursurilor;
• După selecție, participanții trebuie să pună la dispoziția asociației următoarele documente pentru susținerea examenului: copie CI, copie de pe certificatul de naștere, copie de pe certificatul de căsătorie (dacă este cazul), copie de pe diploma de bacalaureat/licenta/master/doctorat;
• Trebuie sa te poți deplasa la locația la care va avea loc examenul (regasesti detaliat locatia la fiecare grupa)
• Trebuie să aparții din grupul tinerilor marginalizați sau excluși social, cum ar fi tineri din zone rurale, tineri fără venit sau venit sub cel minimum garantat, tineri cu dizabilități, tineri din centre de plasament, tineri din familii monoparentale, tineri care nu urmează o facultate în prezent sau care au finalizat studiile superioare dar nu sunt angajați, tineri șomeri, tineri ce fac parte din minorități dar și alte cazuri în care tinerii pot fi considerați ca făcând parte din grupul celor marginalizați sau excluși social. VOM SOLICITA LA CURS DECLARAȚIE PE PROPRIA RASPUNDERE CĂ ÎNDEPLINEȘTI ACEST CTRITERIU!

Tinerii vor fi selectați pe baza unui formular de înscriere ce va conține următoarele informații:
SCOR = NR_C + NR_P, unde:
NR_C = numărul de cursuri la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la aceste cursuri.
NR_P = numărul de proiecte la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la acest proiect.
În caz de egalitate se va lua în calcul vârsta, participantul cu vârsta mai mică va avea prioritate, respectând astfel m) Principiul intervenţiei timpurii din Strategia Națională în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020.

VOR FI CONTACTATI TELEFONIC DOAR TINERII SELECTATI LA CURS!!!!

Costuri: GRATUIT!!!

Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdoQ6Y6-YorLBsn_nJCTyqXKrYxGyyaI94mSgo_hVXpa5i_eQ/viewform?usp=sf_link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *