Școala de formatori 2023

Asociația Better Youth organizează Gratuit cursuri autorizate ANC de Formator pentru tinerii cu domiciliul în București, Ilfov, Giurgiu, Prahova și Brașov, în cadrul proiectului Școala de formatori 2023, cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Scopul proiectului este de a facilita accesul tinerilor la activități de dezvoltare personală, socială, economică și cel mai mult, profesională prin oferirea de programe interactive de obținere a unor competențe reale.

Aceste cursuri urmăresc asimilarea de noțiuni fundamentale privind ocupația de formator, teoriile de învățare, andragogie, ciclurile de formare și de training. Totodată, tinerii vor învăța comunice și relaționeze în procesul de formare, să proiecteze procesul de instruire folosind metode și instrumente innovative, să gestioneze resursele, să organizeze procesul de evaluare și să se dezvolte professional continuu ca și trainer.

Odată cu dorința tinerilor pentru acest tip de curs, anul acesta am implementat unul asemănător, supliemntând locurile până la un total de 112 participanți.

Tinerii vor învăța atât elemente practice, cât și teoretice, iar printre tematicile esențiale abordate în cadrul cursurilor de formator autorizate ANC se numără:

  • Elaborarea propriului curs (element practice)
  • Introducere în Adragogie
  • Marketingul formării
  • Proiectarea programelor de formare
  • Organizarea programelor de formare
  • Evaluarea, revizuirea și asigurarea calității programelor de formare

La finalul perioadei de formare, pentru a asigura continuitatea proiectului, tinerii vor susține un examen pentru recunoașterea competențelor, un examen autorizat de Ministerul Educației și Ministerul Muncii. Această acreditare are scopul de a legitima rolul de formatori în societate.

Cursurile se vor desfășura conform următorului program:

Grupa 1: ONLINE – 21 oct, 28 oct, 04 nov, 11 nov 2023 (orele 09:00-13:00) – Examen în sală 20 nov 2023, orele 17:00 (Ploiești)

Grupa 2: ONLINE: 23 oct (orele 17:00-21:00), 28 oct, 04 nov, 11 nov 2023 (orele 09:00-13:00) – Examen în sală 21 nov 2023, orele 17:00 (București)

Grupa 3: ONLINE 24 oct, 30 oct, 06 nov, 13 nov (orele 17:00-21:00) – Examen în sală 21 nov 2023, orele 17:00 (București)

Grupa 4: ONLINE 25 oct, 30 oct, 06 nov, 15 nov (orele 17:00-21:00) – Examen în sală 24 nov 2023, orele 17:00 (Brașov)

DETALII IMPORTANTE PENTRU SELECȚIE!!

– Tineri cu vârsta cuprinsă între 18-35 de ani- Domiciliul (adresa din buletin) să fie într-unul dintre județele Ilfov, București, Giurgiu, Prahova sau Brașov

– Tinerii trebuie să dovedească că au absolvit studiile superioare cu DIPLOMA DE LICENȚĂ, aceasta fiind cerință obligatorie de acces la cursurile autorizate ANC de Formator

– Disponibilitatea de participare pe întreaga durată a cursului la toate activitățile din acesta.

– Organizatorii, facilitatorii și persoanele desemnate de MFTES pentru monitorizare au dreptul să solicite Beneficiarilor proiectului să păstreze camerele deschise pe perioada verificării prezenței și activității și să interacționeze online pe toată durata desfășurării activitpții conform Anexei la Ordinul Ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nr. 20.646/2023

– Tinerii pot participa în orice perioadă, indiferent de județele din care provin (București, Ilfov, Prahova, Giurgiu sau Brașov), însă este nevoie ca în ziua examenului să se poată prezenta fizic într-unul din orașele specificate mai sus.

– După selecție, participanții trebuie să pună la dispoziția asociației următoarele documente pentru susținerea examenului: copie CI, copie de pe certificatul de naștere, copie de pe certificatul de căsătorie (dacă este cazul), copie de pe diploma de licență.

Selecție:

SCOR = NR_C + NR_P + M, unde:

NR_C = numărul de cursuri la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la acest curs.

NR_P = numărul de proiecte la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participa la acest proiect.

M = motivația pentru care dorește să participe la cursul de Formator. 

În caz de egalitate se va lua în calcul vârsta, participantul cu vârsta mai mică va avea prioritate, respectând astfel m) Principiul intervenţiei timpurii din Strategia Națională în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020. 

VOR FI CONTACTAȚI TELEFONIC DOAR TINERII SELECTAȚI LA CURS!!!!

Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf__Rv1BW2wHpX-ySwz3IVLAZnqNNwEgkRoiQeJjFZwVUOzZg/viewform?usp=sf_link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *