Asociația Better Youth organizează Gratuit cursuri de Competențe Digitale autorizate ANC pentru 100 de tineri din București, Ilfov, Prahova și Bacău, în cadrul proiectului DIGITAL YOUTH LAB 2022, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.
Ce învățăm la cursurile de Competențe Digitale?
Odată cu expansiunea și dezvoltarea tehnologiei, digitalizarea a devenit unul dintre principalii factori care contribuie semnificativ la creșterea calității vieții și la îmbunătățirea accesului la serviciile publice și private. Cursurile de dezvoltare a competențelor digitale urmărescnoțiuni fundamentale privind utilizarea calculatorului, internetului și a instrumentelor digitale. Așadar, aceștia vor învăța să utilizeze instrumente digitale variate folosite în comunicare, vor învăța să folosească programe tip Microsoft Office, crearea de conținut digital, promovarea targetată și eficientă în rândul comunității și cunoașterea și aplicarea principiilor de bază de Securitate cibernetică pentru a preveni diverse situații periculoase din lumea digitală.
Tematica cursului de Competențe Digitale se va axa pe următoarele elemente:
- Cunoașterea noțiunilor fundamentale legate de utilizarea internetului;
- Utilizarea eficientă a poștei electronice;
- Utilizarea instrumentelor digitale utilizate în comunicare;
- Crearea și editarea fișierelor de tip doc, lucrul cu foi de calcul tabular;
- Crearea conținutului digital și adaptarea acestuia în funcție de mesaj și de grupul țintă;
Pentru a asigura continuitatea proiectului, tinerii vor urma și un program de formare specific pentru obținerea competențelor privind principiile de Securitate cibernetică pentru a preveni pericolele la care sunt supuși în mediul digital.
Tematica cursului de Securitate Cibernetică se va axa pe următoarele elemente:
- Introducerea în Securitatea Cibernetică;
- Importanța Securității Cibernetice;
- Amenințarea cibernetică la adresa României;
- Tipuri de vulnerabilități;
- Administrarea și securitatea sistemelor și a rețelelor
- Securitatea cibernetică în practică
Scopul proiectului este de a asigura competențe digitale tinerilor necesare viitorului, crescând astfel procentul celor digitalizați, competențe atât de importante ce vor contribui la transformarea digitală a societății și pe toate planurile, atât la nivel national, cât și la nivel European.
Cursurile de Competențe Digitale + modul Securitate Cibernetică se vor desfășura online, iar examenele vor fi offline (în sala de curs), conform următorului program:
Grupa I: interval 14-21.10.2022, cursul desfășurându-se online, în zilele de 14, 17, 18 și 19, orele 17:00 (examen în sală, 21.10.2022) – în București
Grupa II: interval 21-28.10.2022, cursul desfășurându-se online, în zilele de 21, 24,25 și 26, orele 17:00 (examen în sală, 28.10.2022) – în București
Grupa III: interval 28.10-04.11.2022, cursul desfășurându-se online în zilele de 28, 31, 01 și 02, orele 17:00 (examen în sală, 04.11.2022) – în Ploiești
Grupa IV: interval 04-11.11.2022, cursul desfășurându-se online în zilele de 04, 07, 08 și 09, orele 17:00 (examen în sală, 11.11.2022) – în Târgu Ocna.
Aceste cursuri sunt gratuite pentru TINERII CARE AU DOMICILIUL SAU ÎȘI DESFĂȘOARĂ ACTIVITATEA ÎN BUCUREȘTI, ILFOV, PRAHOVA ȘI BACĂU.
Condiții de participare:
– Tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani;
– Tinerii trebuie să dovedească faptul că au absolvit studiile minime (diploma de 8 clase/ diploma de bacalaureat);
– Domiciliul / Reședința (adresa din buletin) sau care pot prezenta documente doveditoare că își desfășoară activitatea (adeverință de la facultate, adeverință de la locul de muncă etc.) în București, Ilfov, Bacău sau Prahova.
După selectarea participanților, aceștia vor pune la dispoziția asociației următoarele documente: Copie CI, copie Certificat de naștere, copie diploma de 8 clase sau bacalaureat și copie certificate de căsătorie dacă este cazul.
Selecția se va face după formula de calcul, respectiv:
SCOR= NR_C + NR_P, unde:
NR_C = numărul de cursuri la care a mai participat candidatul, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de participare la acest curs;
NR_P= numărul de proiecte la care a mai participat candidatu, cu cât mai puține, cu atât are mai multe șanse de a participa la acest proiect.
În caz de egalitate, se va lua în calcul vârsta, iar participantul cu vârsta mai mică va avea prioritate, respectând astfel punctul m) Principiul intervenției timpurii din Strategia Națională în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020
VOR FI CONTACTATI TELEFONIC DOAR TINERII SELECTAȚI LA CURS!!!!
Costuri: GRATUIT!!!
Formular de înscriere:
https://forms.gle/tUiaeE8289JkQNsT7
Asociația Better Youth organizează Gratuit cursuri de Competențe Digitale autorizate ANC pentru 100 de tineri din București, Ilfov, Prahova și Bacău, în cadrul proiectului DIGITAL YOUTH LAB 2022, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului.